TELC nyelvvizsgák

Figyelem, nyelviskolánk a 2019. januári és februári
vizsgaidőszakban NEM tart Telc nyelvvizsgát
!
A Telc vizsgával kapcsolatos további információért,
kövesd figyelemmel honlapunkat!


A nyelvvizsgadíj visszatérítéssel kapcsolatos
tudnivalókról ezen a linken olvashatsz.


A TELC (The European Language Certificates) a telc GmbHTELC nyelvvizsga logó (Frankfurt am Main) jogtulajdonában álló vizsgarendszer. A TELC nyelvvizsga magas presztízsű, Európa szerte komoly esélynövelő a tanulmányok és a munkaerő-piaci elhelyezkedés során. A Coventry House Nyelviskolában mind a három államilag elismert vizsgaszinten (B1 - alapfok, B2 - középfok, C1 - felsőfok), angol és német nyelven lehet TELC egynyelvű nyelvvizsgát tenni.

 

Miért válasszuk a TELC nyelvvizsgát?

  • Államilag elismert, akkreditált bizonyítványt ad.
  • Nemzetközileg elismert nyelvvizsga bizonyítványt is ad sikeres komplex vizsga esetén.
  • A praktikus és kreatív tudást helyezi előtérbe.
  • Egy napon van az írásbeli és a szóbeli részvizsga.
  • Felvételihez, diplomához és munkavállaláshoz is felhasználható.
  • Alap (B1), közép (B2) és felsőfokú (C1) vizsga egyaránt letehető.
  • Viszonylag rövid, áttekinthető feladatok és rövid szóbeli vizsga jellemzi.
  • Nyelvvizsgára minden, a vizsga évében a 14. életévét betöltő személy jelentkezhet.

A sikeres vizsgához valamennyi szinten (alap-, közép- és felsőfok) el kell érni az összpontszám legalább 60%-át, valamint nyelvi készségenként legalább 40%-ot.

 

Töltsd le kiadványunkat, amely
tartalmazza a TELC vizsgával kapcsolatos összes fontos tudnivalót!

Vizsgadíjak, időpontok, pontozás és jó tanácsok egy helyen.

 

 

Vizsganaptár - TELC nyelvvizsga időpontok 2018-ban (angol, német)

Vizsganap Szint Jelentkezési határidő Pótjelentkezési határidő Eredményközlés napja
JANUÁR 2018.01.14. (vasárnap) B1 B2 - 2017.12.11. 2017.12.22. 2018.02.09.
FEBRUÁR  2018.02.24. (szombat) - B2 C1 2018.01.22. 2018.02.12. 2018.03.23.
ÁPRILIS  2018.04.14. (szombat) - B2 C1  2018.03.12. 2018.04.03. 2018.05.11.
MÁJUS 2018.05.26. (szombat) B1 B2 - 2018.04.23. 2018.05.14. 2018.06.15. 
AUGUSZTUS -  - - - -  - -
OKTÓBER 2018.10.06. (szombat)   B1 B2 - 2018.09.03. 2018.09.24. 2018.11.02.
NOVEMBER 2018.11.17. (szombat) - B2 C1 2018.10.15. 2018.11.05. 2018.12.14.

 Az időpontok tekintetében a Vizsgaközpont a változtatás jogát fenntartja!

Jelentkezés

FONTOS! Vizsgajelentkezés csak a vizsgadíj befizetésével együtt érvényes.
A vizsgára az alábbi módokon tudsz jelentkezni:

1. Nyomtatott jelentkezési lap kitöltésével

Gyere el ügyfélszolgálatunkra és tölts ki egy jelentkezési lapot, vagy hozd be a már kitöltött nyomtatványt! Ezt követően egy sárga csekket kapsz tőlünk, melyen befizetheted a vizsgadíjat. Jelentkezésed azonban csak akkor válik érvényessé, ha visszahoztad vagy visszaküldted e-mailben (fényképezve vagy szkennelve) ügyfélszolgálatunkra a befizetést igazoló sárga csekket.

2. Online jelentkezéssel a telc nyelvvizsga honlapján

A vizsgadíjat ebben az esetben banki átutalással lehet befizetni. A telc.hu honlapon tudsz regisztrálni, majd vizsgahelyként megjelölni a Coventry House Nyelviskolát. Online jelentkezéskor banki átutalással a 11708001-20522234-00000000 számlaszámra (a számlatulajdonos a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat), vagy a honlapon bankkártyás fizetéssel kell befizetni a vizsgadíjat, mivel csak ebben az esetben tudjuk megfelelően párosítani a befizetést és a jelentkezést!

Az online jelentkezésnél a befizetés határideje a jelentkezési határidő, pótjelentkezésnél pedig a pótjelentkezés határideje. Az átutaláskor a közlemény rovatba be kell írni a regisztráció után a honlapra kiírt, és e-mailben is elküldött befizetési azonosítót.  Az átutalást követően további teendőd nincs.

Online jelentkezés és átutalással történő fizetés esetén további tájékoztatást a Vizsgaközpont tud adni, mivel a vizsgadíj ebben az esetben a Vizsgaközpont bankszámlájára érkezik.

Telc nyelvvizsga - vizsgadíjak

Szint Komplex vizsga (szóbeli+írásbeli) Részvizsga
Alapfok (B1) 29.000 Ft 23.000 Ft
Középfok (B2) 32.500 Ft 25.000 Ft
Felsőfok (C1) 34.500 Ft 28.000 Ft

 

További információért gyere el ügyfélszolgálatunkra
vagy keress minket telefonon hétköznap 8:00 és 18:00 között
vagy írj az info@coventry.hu email címre!

 

Gyakran ismételt kérdések

Hol lesz a nyelvvizsga/Mikor kapok tájékoztatást a helyszínt illetően?
Nyelviskolánk által szervezett Telc nyelvvizsga helyszíne általában a Református Gimnázium (Kecskemét, Szabadság tér 7.). A Református Gimnáziumban általában a II. emeleti termekben tartjuk a vizsgákat, az épületbe történő bejárás pedig rendszerint az uszoda felől történik (Csányi János krt.). A beosztás, amely tartalmazza a pontos helyszínt és időpontot a vizsgát megelőzően e-mailben fog érkezni. Az ehhez kapcsolódó határidők megtekinthetők a vizsgaközpont honlapján a főoldalon vizsganaptár címen.

Mit tegyek, ha a jelentkezésemet már leadtam, de mégsem tudok a vizsgán részt venni?
Vizsgahalasztásra a vizsgát megelőzően a Vizsganaptárban rögzített időpontig van lehetőség, ennek díja 5000 Ft. Kérelmet benyújtani felhasználói fiókján keresztül, vagy kinyomtatott űrlap segítségével lehetséges. Vizsgahalasztás kérhető bármelyik vizsgaidőpontunkra, vagy halaszthatsz bizonytalan időre is, ebben az esetben kérjük, figyeld a honlapunkon található jelentkezési határidőket, és azokat betartva e-mailben jelezd, hogy melyik vizsgára szeretnél jönni!

Lehet-e szótárt használni a vizsgán?
Nem. A vizsgán tilos szótárt, telefont vagy egyéb telekommunikációs eszközt, média-lejátszót használni!

Mit tegyek, ha csak egy érvényes igazolványom van?
A vizsgán a két fényképes, érvényes igazolványt a könnyebb beazonosítás miatt kérjük.
Amennyiben a vizsgázó csak egy fényképes igazolvánnyal rendelkezik (és ha az egy érvényes személyi igazolvány, jogosítvány, vagy útlevél) úgy is le tud vizsgázni, azonban erről a vizsga helyszínén jegyzőkönyv készül. A diákigazolványt csak másodlagos igazolványként tudjuk elfogadni.

Mit vigyek/mit nem vihetek a vizsgára magammal?
A vizsgára hozz magaddal két - azonosításra alkalmas - fényképes, érvényes igazolványt, ceruzát, radírt, tollat. A vizsga időtartamára való tekintettel hozhsz még magaddal inni- és ennivalót. A vizsgán viszont tilos szótárt, telefont vagy egyéb telekommunikációs eszközt, média-lejátszót használni!

Mit tegyek, ha a jelentkezésemet már leadtam, de mégsem tudok a vizsgán részt venni?
Vizsgahalasztásra a vizsgát megelőzően a Vizsganaptárban rögzített időpontig van lehetőséged, ennek díja 5000 Ft. Kérelmet benyújtani felhasználói fiókodon keresztül, vagy kinyomtatott űrlap segítségével lehetséges. Vizsgahalasztás kérhető bármelyik vizsgaidőpontunkra, vagy halaszthatsz bizonytalan időre is, ebben az esetben kérjük, figyeld a honlapunkon található jelentkezési határidőket, és azokat betartva e-mailben jelezd, hogy melyik vizsgára szeretnél jönni.

Tollal vagy ceruzával kell írni? Miért használható ceruza?
A TELC nyelvvizsgáin, Magyarországon mindkét íróeszközt lehet használni. Mi a ceruzát javasoljuk a "satírozós" feladatoknál, hiszen a gépi feldolgozás miatt a vizsgázó csak ezzel az eszközzel tud javítani a válaszlapon. A vizsga végén lehetőséget adunk a ceruzával kitöltött válaszlap tollal való átírására. A levélfeladat vagy más produktív feladat esetében a vizsgázónak el kell döntenie, melyik íróeszközt használja.

A TELC vizsgadolgozatait (satírozós feladatok) gépi erővel, szkenneléssel javítják Frankfurt am Mainban. A szkenner (számítógép) - ellentétben az emberrel - csak az egyértelmű megoldást tudja értelmezni. A válaszlapon ezért a rossz választ csak radírozással tudják a vizsgázók javítani, az "áthúzás", "csillagozás", "nyilazás" nem lehetséges.

Mit tegyek, ha a vizsga napján előre szeretnék kerülni szóbeli vizsgán (terhesség, vonatindulás, egyéb okok miatt)?
Igényed a jelentkezéssel egy időben jelezd felénk, akár a jelentkezési lapodon, vagy e-mailben az info@coventry.hu címre, vagy online a megjegyzés rovatban. Erre legkésőbb a pótjelentkezési határidőig van lehetőség, ezt követően sajnos nem tudunk ilyen kérést figyelembe venni.

Kérhetem-e, hogy ismerőssel kerüljek párba a szóbeli vizsgán?
Nem, erre nincs lehetőség. A szóbeli párokat véletlenszerűen alakítjuk ki, így a vizsga napján tudja csak meg a vizsgázó, hogy kivel kerül párba a szóbeli vizsgán.

Mit tegyek, ha betegség, vagy egyéb akadályoztatás miatt nem tudtam részt venni a vizsgán?
Ebben az esetben orvosi igazolás másolatával, halasztási kérelem kitöltésével kérheted - méltányosságból - a vizsgád más időpontra való áthelyezését. A kérvényed elbírálásáról értesítést küldünk. A vizsgahalasztás díja 5000 Ft.

Mikor derül ki a vizsgaeredményem?
A vizsgaeredményt a vizsga után legkésőbb 30 napon belül tudod megtekinteni online a www.telc.hu oldalon a felhasználói fiókodon keresztül. Bejelentkezés után a "Jelentkezéseim, kérelmek, eredmények" menüpontban az aktuális vizsgaidőpontra, majd a lap alján, a kékszínű "Részletek, eredmények" pontra kattintva láthatod az eredményed. Amennyiben nem tudsz fiókodba bejelentkezni, fontos, hogy ezt mielőbb jelezd nekünk.
Telefonon nem adhatunk ki eredményt.

Mit tegyek, ha meg szeretném tekinteni a vizsgadolgozatomat?
A vizsgadolgozat megtekintését írásban kell kérni a Vizsgaközponttól online, a felhasználói fiókjába bejelentkezve, vagy a honlapunkról is elérhető megtekintési kérelem űrlap határidőig történő benyújtásával. Az űrlapot elküldheti e-mailben (megtekintes@telc.hu címre), vagy faxon a 06-1-327-89-12-es számra, vagy postai úton. Mindig csak a legutolsó vizsgaidőszak vizsgadolgozatai tekinthetők meg.

A megtekintési esemény időpontja és a szükséges határidők minden vizsgaidőszak esetében a honlapról elérhető aktuális Vizsganaptárban találhatók. A megtekintésre a Vizsgaközpont hivatalos helyiségében, Budapesten kerül sor. A vizsgadolgozat megtekintésén nagykorú vizsgázó csak egyedül vehet részt. Kiskorú vizsgázó esetén egy szülő vagy gondviselő is részt vehet a vizsgázóval együtt a megtekintésen.

A megtekintés során saját megoldásairól kizárólag kézzel, a Vizsgaközpont által biztosított papírra és a helyben kapott írószerrel készíthet másolatot. A másolat készítésére legalább 45 percet biztosítunk. Képrögzítő eszköz használata tilos a megtekintés során. A nyelvvizsga-feladatok, illetve a megoldókulcs szerzői jogvédelem alatt állnak, másolásuk, eltulajdonításuk, jogtalan felhasználásuk tilos.

Mit tegyek, ha a vizsgaeredmény felülvizsgálatát szeretném kérni?
A vizsga eredményének közlése után 15 napja van a felülvizsgálati kérelem beadására. Ezt első fokon a Vizsgaközpontnak (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 16.) kell benyújtani írásban, az aktuális Vizsganaptárban megjelölt határidőn belül (online, vagy személyesen, vagy e-mailben a felulvizsgalat@telc.hu címre, vagy faxon a 06-1-327-89-12-es számra, vagy postai úton a fenti címre).
A Vizsgaközpont vezetője a benyújtástól számított 15 napon belül hozza meg döntését és ezt követően postai úton küld értesítést. Méltányossági kérelmet a vizsgaközpont vezetője nem tud elfogadni, mivel minden vizsgázót egyenlő elbírálásban kell részesítenünk. A Vizsganaptárban megadott határidőt követően beküldött kérelmeket sajnos nem áll módunkban elfogadni. A felülvizsgálat nem azonos a vizsgadolgozat megtekintésével!

Mikor kapom meg a vizsgabizonyítványt?
Az eredményközlést követően 30 napon belül elkészülnek az első bizonyítványok, az elkészülésről e-mailben, valamint a honlapunkon adunk tájékoztatást.

A bizonyítványt átvenni azon a vizsgahelyen tudod, ahol a vizsgára regisztráltál (személyesen, vagy online). Az átvételhez fényképes, érvényes személyazonosításra alkalmas igazolványra van szükség, kérjük, ezt feltétlenül hozd magaddal.

Mit tegyek, ha nem tudom átvenni személyesen a nyelvvizsga-bizonyítványomat?
Két tanúval hitelesített meghatalmazást írhatsz bárkinek, akinek érvényes, fényképes személyazonosító igazolvány felmutatása ellenében kiadjuk a bizonyítványod. Bizonyítványt postázni csak külön, írásban történő kérelem esetén tudunk utánvétellel. (Az utánvétel díja kb. 2000 Ft.)


Letölthető fájlok

pdf
Jelentkezési lap [TELC] - Érvényes: 2018.06.13-tól
pdf
Tájékoztató füzet [TELC] - Vizsganaptár, vizsgadíjak, pontozás