2015. 04. 14. 15:13 | Nyelvvizsgák

Pótdíjmentes jelentkezés a TELC nyelvvizsgára

"Felhívjuk kedves vizsgázóink figyelmét, hogy a 2015. május 16-ai nyelvvizsgára május 4-ig pótdíj fizetése nélkül tudnak jelentkezni on-line vagy a vizsgahelyeken. A TELC vizsgarendszer ezzel is szeretne segíteni a felvételi eljárásban részt vevő, valamint az újonnan akkreditált vizsgahelyekre regisztráló jelentkezőinek.

Idén a felvételi tájékoztató ismét tévesen azt az információt tartalmazza, hogy a felvételi eljárásba csak azok a nyelvvizsgák számítanak bele, amelyeket május 10-ig letesznek a vizsgázók. Ez az információ a jogszabályban meghatározott 60 napos határidőt veszi figyelembe, amely a nyelvvizsga-bizonyítványok elkészültét határozza meg.

Ugyanakkor a telc vizsgarendszer a korábbi gyakorlatnak megfelelően biztosítja, hogy a május 16-i vizsgára jelentkezők nyelvvizsga-bizonyítványa július elejéig elkészüljön. Ez alól egyedül azon vizsgázók képeznek kivételt, akik a felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be. Az ő bizonyítványukat a felülvizsgálatok lezárása után tudjuk beterjeszteni nyomtatásra."

Forrás: TIT-TELC Nyelvvizsgaközpont