palyazat
     

Nyelvtanfolyamok Kecskeméten - Már online formában is!

A mindennapokban és a munkában is egyaránt használható nyelvtudást szeretnél?
Továbbtanuláshoz, diplomához vagy egy új munkához nyelvvizsgára van szükséged?
Nálunk mindkettő a Tiéd lehet!

Kecskeméti nyelviskolánkban egyéni és kis létszámú csoportos nyelvtanfolyamokon vehetsz részt online nyelvtanfolyami formában céljaidnak és igényednek megfelelően. Jelenleg angol és német nyelvtanfolyamokat indítunk általános és üzleti formában egyaránt.

Miért éri meg nyelviskolában és csoportban nyelvet tanulni?

 • csoportban tovább fenntarthatod a motivációd
 • többféle nyelvhasználati formával találkozhatsz
 • izgalmasabbak az órák, számos feladattípus gyakorolható
 • a fix órarendi alkalmak rendszeres tanulásra ösztönöznek
 • új ismerősökre tehetsz szert
 • árban kezdvezőbb mint magántanárnál tanulni

 

Miért minket válassz?

 • A régióban egyedülálló módon nyelviskolánkban anyanyelvi tanároktól is tanulhatsz.
  Rendkívül hatékony és egyben szórakoztató módja ez a nyelvtanulásnak.
 • "Minősített és Ajánlott Nyelviskola" vagyunk.
  Miért jó ez Neked? Egy független külső bizottság rendszeresen vizsgálja iskolánk szakmai színvonalát, ügyfélszolgálatát és tárgyi feltételeit. Nem árulunk zsákbamacskát: garantáltan használható nyelvtudásra tehetsz szert!
 • Biztonságosabb nálunk tanulni, mint egy magántanárnál.
  Miért? Nálunk a nyelvtanárok munkáját egy szakmai vezető ellenőrzi, míg egy otthon tanító magántanárt senki sem.
 • Itt vagyunk a kezdetektől fogva.
  A Coventry House Nyelviskola Kecskemét első nyelviskolája. Az elmúlt több mint 30 év tapasztalatát felhasználva képezzük nyelvtanárainkat és szervezzük tanfolyamainkat.

 

Mennyi idő alatt juthatsz el alapfokra/középfokra/felsőfokra?

Nos, ez attól függ, hol tartasz most. Ennek felmérése egységes tesztet alkalmazunk, amellyel nagyon jó közelítéssel meg tudjuk mondani, milyen szinten van most a nyelvtudásod. A szintfelmérőteszt kitöltése kötelezettségektől mentes, sőt ingyen kijavítjuk Neked. Ez csupán ahhoz kell, hogy a szintednek megfelelő nyelvtanfolyamot tudjuk Neked javasolni.

Általánosan érvényes választ nagyon nehéz erre a kérdésre adni, ugyanis az egyes nyelvi szintek elérése nagyban függ az egyéni tanulási szokásoktól, motivációtól és az egyéb környezettben ráfordítható gyakorlási időtől. Kiindulási alapként elmondható azonban, hogy például teljesen kezdő szintről egy alapfokú (B1) nyelvvizsgaképes szintre eljutni hozzávetőleg 240-280 tanórát jelent, míg kezdő szintről egy középfokú (B2) nyelvvizsgaképes szintre eljutni kb. 480-520 tanóra alatt lehet. Ezekhez a számokhoz ideális esetben kb. ugyanennyi tanórán kívüli önálló gyakorlás is társul.

 

Hogyan működik az online nyelvtanulás?

Nyelviskolánkban az online nyelvtanfolyam szinte teljesen megegyezik a hagyományos tantermi nyelvtanulással azzal a különbséggel, hogy a nyelvórákon az otthonod kényelméből vehetsz részt. A tanórák ekkor is előre egyeztetett időpontban zajlanak egyénileg vagy kislétszámú csoportokban. A képzésben való részvételhez egy mikrofonnal és webkamerával felszerelt számítógépre (ideális esetben laptop vagy asztali számítógép, de egy tablet vagy mobiltelefon is alkalmas az órákon való részvételre), valamint stabil internetkapcsolatra (wifi vagy vezetékes internetkapcsolat szükséges, a mobilinternet a korlátozott adatforgalom miatt általában nem megfelelő) van szükséged.

Az online nyelvórák lebonyolításához a Zoom nevű professzionális videokonferencia alkalmazás prémium verzióját használjuk. A program ingyenesen letölthető a saját gépedre is (regisztráció nem szükséges hozzá), de az órákon részt vehetsz akár szimplán a böngésződ segítségével is. Minden tanórához egyedi linket küldünk, amelyre kattintva csatlakozhatsz az online nyelvórához.

Az online nyelvtanfolyamon - a korszerű informatikai megoldásoknak köszönhetően - valamennyi, a hagyományos oktatásban már bevált módszer és feladattípus alkalmazható: magyarázatok levezetése virtuális táblán, páros feladatmegoldás és csoportmunka, hallás utáni szövegértési feladatok, gyors, megértést segítő online kvízek stb.

 

A jelentkezés és a szintfelmérés menete:

 1. Kattints a "Jelentkezés a nyelvtanfolyamra" szürke gombra!
 2. A megjelenő űrlapon add meg elérhetőséged és a tanfolyami igényeid!
 3. Amennyiben tanultad már korábban az általad választott nyelvet, úgy az űrlap részét fogja képezni egy online kitölthető szintfelmérő teszt is. Kérünk, ezt is töltsd ki!
 4. A teszteredményed és a megadott igényeid ismeretében oktatásszervező kollégánk felveszi veled a kapcsolatot, és egy vagy több számodra megfelelő nyelvtanfolyamot fog ajánlani.

 

 

Gyakori kérdések

 

Mikor indulnak a nyelvtanfolyamok?

Ha úgy döntesz, hogy nyelviskolánkban tanulsz, általában három lehetőség közül választhatsz:
1. Csatlakozol egy, a saját tudásszintednek megfelelő csoporthoz.
Mi ezt a lehetőséget ajánljuk leginkább, hiszen nem érdemes "új tanfolyam" indulására várni, mert tökéletesen azonos tudásszintről kizárólag a teljesen kezdő nyelvtanulók indulhatnak, akik még sosem tanulták az adott nyelvet. A szintfelmérő teszted közösen értékeljük a szóba jöhető csoportok tanáraival, hogy eldöntsük, megfelelő-e számodra az adott nyelvtanfolyam. Ilyenkor ingyenes próbaórán vehetsz részt akár több csoportnál is, hogy biztosan a számodra megfelelő csoporthoz csatlakozz. Nyelvtanulóink többsége ezt a megoldást választja.

2. Megvárod egy új csoport indulását.
Ezt elsősorban a teljesen kezdő szintű nyelvtanulóknak szoktuk javasolni. Amennyiben olyan nyelvű tanfolyamot keresel, amelyből kevesebben érdeklődnek, ráadásul éppen a Te tudásszintednek megfelelően, akkor a türelmed szoktuk kérni, amíg megkeressük a "csoporttársaid": megkérdezzük korábbi érdeklődőinket, hirdetéseket adunk fel.

3. Egyéni nyelvtanfolyamot kezdesz.
Ez ugyan magasabb óradíjat jelent számodra, viszont egyénileg általában kevesebb órára van szükség az egyes szintek eléréséhez, valamint gyorsabb fejlődést lehet elérni. Ha nem tudunk ajánlani az igényeidnek megfelelő csoportos nyelvtanfolyamot, és Neked gyors megoldásra van szükséged, akkor ezt az opciót szoktuk javasolni. Ilyenkor a lehetséges tanárokkal való gyors egyeztetést követően akár már másnap elkezdheted a nyelvtanulást.

 

Mennyibe kerül egy nyelvtanfolyam?

A tanfolyam díja három részből áll.
Az első a nyelvtanfolyam óradíja. Ezt az általad választott tanfolyami paraméterek alapján állapítjuk meg: csoportlétszám (egyéni, kettő, három, négy vagy öt-nyolc fő), nyelvtanfolyam típusa (általános vagy üzleti), valamint anyanyelvi oktató közreműködése.

Csoportlétszám Óradíj (45 perc)
Online nyelvtanfolyam
Tanfolyam díja
40 órás modul
(Fizethető két részletben)
5-8 fő 1 950 Ft / fő / tanóra 78 000 Ft / fő / 40 tanóra
4 fő 2 250 Ft / fő / tanóra 90 000 Ft / fő / 40 tanóra
3 fő 2 690 Ft / fő / tanóra 107 600 Ft / fő / 40 tanóra
2 fő 3 590 Ft / fő / tanóra 143 600 Ft / fő / 40 tanóra
Egyéni 6 900 Ft / fő / tanóra 276 000 Ft / fő / 40 tanóra

 

  Anyanyelvi oktató közreműködése Üzleti tematika
Felár csoportos és egyéni nyelvtanfolyam esetén 800 Ft/tanóra 800 Ft/tanóra

 

Az itt feltüntetett áraink 2024.05.03-tól érvényesek.

A második a tananyag. A tankönyvek körülbelül 120 tanórára íródnak, tehát adott esetben több tanfolyami modulra is elegendő. A könyveket nem kötelező nyelviskolánktől megvásárolnod, szabadon beszerezheted más forrásból is, azonban ha nálunk rendeled meg, beszállítói kapcsolatainknak köszönhetően a bolti árnál általában olcsóbban tudjuk adni őket.

A harmadik pedig a szabadidőd. Ezt a legnehezebb "forintosítani", ez mindenki számára más. A nyelvtanulás időigényes tevékenység a nyelvórák mellett minden bizonnyal egyéni felkészülésre is szükséged lesz. Nagyon fontos ezért, hogy a leghatékonyabb nyelvtanulási formát válaszd ki, hiszen ahogy mondani szokás, az időd a legdrágább!

 

Milyen rendszerességgel vannak a nyelvórák?

A nyelvórák ütemezése heti 2x2 tanórás vagy heti 1x4 tanórás (szombat). Tapasztalataink alapján ezzel az ütemezéssel lehetséges optimális fejlődést elérni a nyelvtudásban. A heti 2x2-es ütemezés esetén négy féle idősávből választhatsz: 9:00-10:30, 14:00-15:30, 16:30-18:00, 18:00-19:30. A hétvégi nyelvtanfolyamok meghatározott időpontban rendszerint 8:00 és 10:00 között kezdődnek.

 

Hogyan fizethetem ki a kiválasztott nyelvtanfolyam díját?

A tanfolyamok díját kizárólag átutalással tudod kiegyenlíteni egyösszegben vagy - kérésed esetén - két részletben. Egyeztetést követően emailben küldjük el Neked az egyösszegű (8 napos fizetési határidő) vagy a részletekről szóló átutalásos számlá(ka)t, ami alapján az utalás közleményében feltüntetve a számla sorszámát indíthatod el az utalást.