Iskolánk bemutatása

A Coventry House Nyelviskola Kecskemét első nyelviskolája. A rendszerváltás hajnalán - amikor lehetővé vált magánvállalkozás létrehozása - 1989-ben családi vállalkozásként alapítottuk iskolánkat, amely azóta a város és a régió meghatározó nyelviskolája. A térségben egyedülálló módon indulásunktól kezdve anyanyelvi tanárok is segítik hallgatóinkat a minél eredményesebb nyelvtanulásban. Iskolánk 1992 óta folyamatosan elnyerte a "Minősített és Ajánlott Nyelviskola" címet. A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének rendkívül szigorú, Európai Nyelvi Díjat is nyert minősítési rendszerének megszakítás nélkül, rajtunk kívül csupán néhány fővárosi nyelviskola felelt meg. Eddigi fennállásunk során a közösségteremtő, minőségi nyelvoktatásért dolgoztunk és dolgozunk ezután is. Tantermeink és ügyfélszolgálatunk is bővül, az oktatást és hallgatóink kényelmét szolgáló modern technikai eszközökkel rendelkezünk, valamint - amire kiemelten büszkék vagyunk - töretlen fejlődésünknek köszönhetően számos munkahelyet teremtettünk.


Miért pont "Coventry House"?

Kecskemét angliai testvérvárosa nem más, mint Coventry. Iskolánk alapításának idején Kecskemét első brit kapcsolatai is e kötelék révén jöttek létre. Coventry jelentette a kaput az angol nyelv, az angolszász kultúra felé. Sok egyéb esemény mellett kecskeméti nyelvtanárok utaztak ki Coventrybe, onnan pedig anyanyelvi oktatók érkeztek hozzánk. Az anyanyelvi kultúra fontosságára utalva, jelképezve, hogy nyelviskolánk az angol és más külföldi kapcsolatok kialakítását és a nemzetközi együttműködést segíti, vettük fel a Coventry House Nyelviskola nevet.

Azóta is, ha Coventry polgármestere Kecskemétre látogat, programjának minden alkalommal része nyelviskolánkba ellátogatni. Montázs Coventry városáról

"Minősített és Ajánlott Nyelviskola"

Tanár-diák beszédidő arány, hallgatókkal való konzultáció és felzárkóztatás, világos, jól felszerelt, tiszta tantermek. Sok más egyéb mellett ezeket is vizsgálja a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) által kidolgozott minősítési rendszer. Mára több száz nyelviskola több ezer nyelvtanfolyammal működik országszerte, így ha valaki nyelvet szeretne tanulni, annak sokszor igen nehéz választani. Ugyanakkor a nyelvtanulók, korosztálytól függetlenül a praktikus, azonnal alkalmazható tudást, a hozzáértő, magas színvonalú szolgáltatást várják el. Az átláthatóság és a hallgatók döntéseinek támogatására a NYESZE független, külső szakemberek segítségével egységes minőségi garanciát állított fel.

Az ötven pontból álló minősítési rendszer nemcsak a nyelvoktatás szakmai színvonalát, hanem az iskolairányítást és a tárgyi feltételeket is egyaránt vizsgálja. A "Minősített és Ajánlott Nyelviskola" címet, így csak az viselheti, aki mindhárom terület követelményeinek megfelel. Az elnyert cím azonban nem örök érvényű, a minősítés megtartásához a nyelviskoláknak négyévente meg kell felelniük a teljes ellenőrzésnek. A NYESZE minősítési rendszere az évek során több kitüntetésben és díjban is részesült:NYESZE logo 1999-ben a japán IIASHA-SHIBA Díjat, 2003-ban pedig az Európai Bizottság által adományozott Európai Nyelvi Díjat nyerte el.

Az egyesület "Q" védjegye és a "Minősített és Ajánlott Nyelviskola" cím garanciát jelent a minőségi, szakértelemmel végzett nyelvoktatásra, így ha biztosan jól szeretnél dönteni, válassz minősített nyelviskolát!

Tudtad? A Coventry House Nyelviskola az egyetlen fővároson kívüli nyelviskola, amely 1992 óta folyamatosan elnyerte a "Minősített és Ajánlott Nyelviskola" címet.

 

Történetünk, avagy honnan indultunk

A rendszerváltást követő években különösen igaznak bizonyult, hogy ha valaki idegen nyelveken beszél, akkor új lehetőségek tárulnak fel számára. A nyelvtudás jelentette a kulcsot az önérvényesítéshez, a gyors előmenetelhez és a nemzetközi kapcsolatok kialakításához: más szóval utat nyitott a siker felé. A Coventry House Nyelviskola története is ekkor kezdődött.

Meghívásunkra külföldi anyanyelvi tanárok érkeztek számos országból, és tanították hallgatóinkat első tantermeinkben, akkor még egy harmadik emeleti, három szobás lakásban. Az akkoriban Magyarországra érkező külföldi nyelvtanárok valamennyien kalandvágyó, szabadgondolkodású egyének voltak, akik magukkal hoztak egy-egy darabot nemcsak kultúrájukból, hanem egy kicsit a "nyugati gondolkodásból" is. Az érdeklődés hatalmas volt, hallgatóink nem csupán a nyelvtudás megszerzésért jártak Kecskemét első nyelviskolájába: élénk kulturális közösség alakult ki.

Angol nyelvű színjátszó klubot indítottunk, amely kitűnő terep volt a szituációs nyelvtanuláshoz és a kikapcsolódáshoz egyaránt. A pozitív tapasztalatok nyomán Ken Wilson, angliai drámaíró, színházigazgató és tankönyvszerző vezetésével két hetes nemzetközi tanártovábbképző tanfolyamot szerveztünk Drama Plus címmel. A több alkalommal megrendezett eseményen 26 országból, összesen 135 résztvevőt üdvözölhettünk. Mindemellett működésünkben a szakmai, minőségi szempontok voltak a legfontosabbak: alapító tagjai voltunk a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének, amelynek minősítési rendszere Európai Nyelvi Díjat nyert. A Trinity College London nyelvvizsga magyarországi képviselőivé, majd országos vizsgaközpontjává váltunk. A vizsgahelyek koordinálása és a vizsgaszervezés komoly tapasztalatot jelentett, melyet azután a későbbi nyelvvizsga akkreditációk során kamatoztattunk.

Tantermeinket, irodánkat nemsokára kinőttük, így átköltöztünk jelenlegi központunkba, Kecskemét belvárosába. Az ezt követő években számos nyelvvizsga akkreditált vizsgahelyévé váltunk: BME (2002 óta), TELC (2008 óta), LEXINFO informatikai szaknyelvvizsga (2009 óta), valamint Goethe-Institut német nyelvvizsga (2009 óta). Szakmai gyűjtőmunkánknak és technikai beruházásainknak köszönhetően nyelviskolánk több mint 5000 kötetes könyvtárral, audio- és videotárral, interaktív táblával és légkondicionált termekkel áll hallgatóink rendelkezésére. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a francia WESCO cég magyarországi képviseletével. A gyerekek számára kialakított termünket az általuk forgalmazott, hatékony fejlesztőjátékokkal és bútorokkal rendeztük be.

Nyelviskolánk működését jelenleg több mint ötven szerződött nyelvtanár, két tanulmányi vezető és öt irodai alkalmazott látja el. Tanárainknak szigorú felvételi követelményeknek (szakmai interjú, próbatanítás) kell megfelelniük. A későbbiekben folyamatos továbbképzést biztosítunk számukra, munkájukat a tanulmányi vezetők segítik és ellenőrzik.

Határozd el magad, gyere el hozzánk, és a megszerzett tudás birtokában fedezd fel a világ újabb részleteit, építsd kapcsolatrendszered, fejleszd érdekérvényesítő képességed!

Ez egy olyan befektetés, ami egészen biztosan megéri!


A COVENTRY HOUSE KFT. több Európai Uniós pályázaton vett részt, melynek köszönhetően jelentősen fejlesztette operatív működését, innovációs és adaptációs képességét, ezzel is elősegítve a vállalkozás hosszú távú céljait.