2018. 08. 27. 16:35 | Nyelvtanfolyamok

Diplomamentő II. program - Kecskemét

Megvan az államvizsgád, de a diplomád megszerzéséhez még hiányzik egy nyelvvizsga?

Most államilag finanszírozott nyelvi képzésen vehetsz részt, hogy megszerezd a diplomádhoz szükséges nyelvvizsgát. A "Diplomamentő II." programban az igénybe vehető maximális képzési támogatás 300.000 Ft/fő, amelyet csoportos és egyéni képzési formára is felhasználhatsz.

A rendelkezésre álló pénzügyi keret várhatóan rövid időn belül ki fog merülni, ugyanis megközelítőleg 1300-1400 fő részesülhet támogatásban. A pályázatokat a kiíró OFA Nonprofit Kft. beérkezési sorrendben fogja elbírálni, ezért érdemes minél hamarabb előkészítened a pályázatodhoz szükséges dokumentumokat.

A Coventry House Nyelviskola hivatalos képző intézményként vesz részt a Diplomamentő II. programban, így nyelviskolánkban is részt vehetsz a támogatott képzéseken.

 

Válaszd nyelviskolánkat a Diplomamentő II. programban!

 • Több képző intézménnyel ellentétben valódi nyelviskola vagyunk, szakterületünk a nyelvoktatás.
 • Akkreditált nyelvvizsgahely vagyunk, így ugyanott teheted le a diplomádhoz szükséges nyelvvizsgát, ahol felkészülsz rá.
 • Elkészítjük a pályázatodhoz szükséges "Ajánlattételi adatlapot" és a "Tájékoztatás előzetes tudásmérésről" dokumentumokat, hogy sikerrel pályázhass.

Pályázható nyelvek: angol, német

Program keretében megszerezhető nyelvvizsga: államilag elismert, általános vagy szakmai, legalább középfokú (B2) komplex vagy írásbeli vagy szóbeli nyelvvizsga (olyan szintű és típusú államilag elismert nyelvvizsga, amely megszerzése után átveheted a diplomád).

Képzések helyszíne: Coventry House Nyelviskola, Kecskemét, Budai u. 1. (Kecskemét és vonzáskörzetében élők számára). Amennyiben Kecskemét környékétől távolabb tudnál csak részt venni képzésen, kérünk, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

 

Ki vehet részt a Diplomamentő programban?

Részlet a "Pályázati felhívás" c. dokumentumból.

"4.1 Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: OFA Nonprofit Kft.) által meghirdetett pályázati felhívásra csak olyan uniós polgár (természetes személy) jelentkezhet, aki az alábbiaknak megfelel:

 1. államvizsgáját hazai felsőoktatásban sikeresen teljesítette és erről rendelkezik a felsőoktatási intézmény által kiállított eredeti igazolással, amely szerint diplomáját a nyelvvizsga hiánya miatt nem szerezte meg;
 2. felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban nem áll;
 3. államilag elismert nyelvvizsga szükséges a hazai felsőoktatásban megszerzendő diplomájához;
 4. a sikeres nyelvvizsgát követően átveheti diplomáját;
 5. rendelkezik a képzés bemeneti szintjének megfelelő tudásszinttel abból a nyelvből, amelyből jelentkezni kíván az államilag elismert nyelvvizsgára, mely előzetes tudásmérést a képző intézmény végez el;
 6. a Diplomamentő Program keretében még nem részesült támogatásban.

Nem érvényes a jelentkezése annak, aki a fent leírtaknak nem felel meg."


Hogyan lehet pályázni?

A pályázat benyújtásának pontos menetét az OFA Nonprofit Kft. honlapján olvashatod el, alább a fontosabb részleteket emeltük ki.

 1. Regisztráció a www.ofa.hu oldalon található FORRÁSTÁR felületre.
 2. Pályázat benyújtása (pályázati űrlap és dokumentumok elektronikus feltöltése). A pályázati felület megnyitásának tervezett időpontja 2018. szeptember 3. (hétfő) 14:00.
 3. A pályázat formai és tartalmi ellenőrzése (hiánypótlási lehetőség 5 naptári napos határidővel)
 4. Elbírálás, döntés
 5. A pályázat papír alapon történő benyújtása, a támogatási szerződés megkötése

FONTOS! A pályázatokat 2018. szeptember 3. (hétfő) 14:00-tól lehet benyújtani. Ettől az időponttól kezdve beérkezési sorrendben történik a pályázatok elbírálása, ezért fontos, hogy a lehető leghamarabb benyújtsd a pályázatod!

 

Milyen dokumentumokat kell beszerezned/előkészítened?

Kivonat a "Pályázati felhívás" c. dokumentumból.

"A pályázat benyújtásakor a pályázati felület kitöltése mellett az alábbi dokumentumok elektronikus feltöltése szükséges jól olvasható formában:

A Pályázó által saját kezűleg írt és aláírt nyilatkozatokkal hitelesítve ("Alulírott, büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy a másolat az eredetivel mindenben megegyező.", majd aláírás):

 • érvényes személyazonosító igazolvány / útlevél / kártya formátumú vezetői engedély,
 • lakcímkártya,
 • adókártya,
 • igazolás záróvizsgáról,
 • amennyiben már rendelkezik írásbeli vagy szóbeli típusú nyelvvizsgával, a bizonyítvány másolata,
 • valamint a választott Képző intézmény által kitöltött "Ajánlattételi adatlap" (1. számú melléklet - ezt a dokumentumot mi készítjük el számodra a szintfelmérést követően) a pályázó által is aláírva.

A felsorolt dokumentumok típusonként 1 db fájlként csatolhatóak. Az igazolványok mindkét oldalát szükséges feltölteni."

Amennyiben szkennelésben vagy a dokumentumok összekészítésében segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal!


Szintfelmérés és az "Ajánlattételi adatlap" elkészítése

Ahhoz, hogy a tudásszintednek megfelelő ajánlatot tehessük Neked, előzetes szintfelmérésen kell részt venned nyelviskolánkban. A szintfelmérés teljesen ingyenes, kb. másfél órát vesz igénybe, mely egy rövid magnóhallgatás feladattal kezdődik, amit egy írásbeli teszt és fogalmazásírás követ. A tesztírás nem igényel felkészülést, mindössze egy tollra lesz szükséged, szótárt nem lehet használni.

A teszt kijavítását követően rövid időn belül kiállítjuk Neked az Ajánlattételi adatlapot, amit a többi dokumentummal együtt csatolnod kell a pályázatodhoz.

Szintfelmérés helyszíne:
Coventry House Nyelviskola, Kecskemét, Budai u. 1., II. emelet

Jelentkezés szintfelmérésre:
A szintfelmérésen való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, amit

 • telefonon a 06-76/900-161-es számon vagy
 • online ezen az űrlapon tehetsz meg.

Jelenleg az alábbi időpontokban fogadunk jelentkezőket szintfelmérésre. A felmérés várhatóan 1-1,5 órát vesz igénybe. A megadott időpontok előtti közvetlen egy órában már nem tudunk regisztrációt fogadni az adott időpontra. Megértésed köszönjük!

Szintfelmérés napja Időpont
2018.08.29. (szerda) 8:00 12:00 17:00
2018.08.30. (csütörtök) 8:00 12:00 17:00
2018.08.31. (péntek) 8:00 12:00 16:00 - csak angol
17:00 - csak német
2018.09.03. (hétfő) - Pótidőpont 8:00

A Diplomamentő II. programba történő regisztráció előtt feltétlenül olvasd el a teljes pályázati kiírást az OFA Nonprofit Kft. honlapján!

 

További kérdés esetén keresd kollégánkat az alábbi elérhetőségeken!

Gundrum Ildikó
oktatásszervező
06-76/900-161
ildiko.gundrum@coventry.hu