palyazat
     
2014. 03. 13. 17:20 | Általános

Diplomamentő

Vigyázz, kész, diplomamentés!

Ingyenes 120, 180 és 240 órás nyelvtanfolyamok segítik áprilistól azokat az államvizsgával már rendelkezőket, akiknek csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomájuk átvételéhez.

Várhatóan április elején, a tanfolyamokon részt venni kívánók számára is megnyílik a pályázati lehetőség.


Kik pályázhatnak?

Kortól függetlenül mindenki, aki diplomáját csak a nyelvvizsga hiánya miatt nem veheti át, és hallgatói jogviszonyban már nem áll. Az elbírálás során előnyt élveznek a regisztrált álláskeresők.

A támogatott tanfolyamokat csak azok kezdhetik meg, akik a választott nyelvből legalább alapfokú nyelvtudással rendelkeznek. A tudásszint felmérése szintfelmérőkkel történik.

 

Milyen tanfolyamokon lehet részt venni?

A program lehetőséget nyújt 120, 180, illetve 240 órás angol, német és francia tanfolyamok indítására. Az óraszámot minimum 6, és legfeljebb 20 óra/hét intenzitásban határozták meg. A képzések segítségével a hallgatók B1 szintről B2 szintre kerülnek, mely a nyelvvizsgához megfelelő tudásszintet jelent.

 

Mik a hallgatói kötelezettségek?

Előreláthatólag a tanfolyamok alkalmainak legalább 90 %-án minden hallgatónak részt kell venni. A hiányzásokat érdemes komolyan venni, hiszen a képzés végén mindenkinek kötelezően nyelvvizsgát kell szereznie. Annak, akinek ez elsőre nem sikerül, újra és újra kell próbálkoznia. Amennyiben harmadszorra is sikertelen nyelvvizsgát tesz, úgy a képzési díj 50%-át vissza kell fizetnie. (Nyelviskolánk minimum célként tűzte ki magának, hogy a nálunk tanulók legalább 75%-a a program végére sikeres nyelvvizsgát tegyen.)

 

Mennyibe kerül?

A programba kerülőknek a képzéseken való részvétel ingyenes, önrész nincs. Az ingyenesség a szintfelmérésre, a tanfolyamra és a tananyagokra is kiterjed.

A nyelvvizsgák költségét azonban a vizsgázóknak kell fizetniük. (A programban résztvevő regisztrált álláskeresők első vizsgaalkalma támogatott, tehát ingyenes.)

 

Bővebb információ

Részletes információért látogass el a www.ofa.hu oldalra, vagy írj a diplomamento@coventry.hu email címre. Telefonos diplomamentő vonalunk elérhető a 30/8-555-444-es telefonszámon reggel 8:00 és este 18:00 között.